ГоловнаСуспільствоЖиття

Надії Савченко роблять операцію

Йдеться про колінний суглоб.

Надії Савченко роблять операцію
Фото: Lb.ua

Депутата Верховної Ради Надію Савченко, яка підозрюється у тероризмі, оперують у лікарні в Києві. Про це повідомила її сестра і радник Віра Савченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

За словами Віри Савченко, операція стосується колінного суглоба депутата. Сестра також повідомила, що після операції у вівторок Надію хочуть відразу ж доставити у СІЗО. Вона закликала правоохоронців цього не робити, оскільки, на її думку, це прирівнюється до тортур.

Захист Савченко у разі її негайної доставки у СІЗО після операції подаватиме скаргу в Європейський суд з прав людини.

Про проблеми Савченко зі здоров'ям раніше не повідомляли.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва продовжив для Савченко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 23 грудня.

Савченко перебуває під вартою з 23 березня 2018 року. Їй інкримінують змову з метою силового захоплення влади (ч.1 ст.109 КК), підготовку до силового захоплення влади (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ч.1. ст.109 КК), підготовку замаху на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну і інших політиків ( ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ст.112 КК), підготовку до теракту (ч.1 ст.14, ч.3 ст.258 КК), сприяння терористичній організації "ДНР" (ч.1 ст.258-3), незаконне поводження зі зброєю (ч.1 ст.263 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram