ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб опублікував аудіоперехоплення під час захоплення Росією українських кораблів

"Медведєв уже в такій паніці кричить, таке відчуття, що там уже президент контролює".

Генеральний штаб Збройних сил України опублікував запис переговорів російських військових, які брали участь у захопленні українських кораблів у Керченській протоці.

На цих записах ідеться, що команда таранити український буксир "Яни Капу" ("є**шити так, щоби поламати там все") надійшла від керівництва Прикордонної служби ФСБ Росії. Російський корабель "Дон" здійснив дві "навали": о 07:35 і 07:44.

Малі броньовані катери під таран не потрапили, оскільки виявилися занадто маневреними. Зате під час однієї зі спроб "Дон" протаранив інший російський корабель "Смарагд". "Ти не бачив, які в нас пошкодження. П*здець", - говорить голос на запису.

Також у цьому перехопленні російські військові кажуть між собою, що вся операція проходить під наглядом щонайменше голови уряду РФ Дмитра Медведєва. "Медведєв уже в такий паніці кричить, таке відчуття, що там уже президент контролює всю цю х-йню", - говорить на запису один із російських військових.

Нагадаємо, 25 листопада Росія з застосуванням зброї захопила українські військові катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", на борту яких було 23 моряки. Їх звинуватили в порушенні державного кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram