ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі жінка інсценувала викрадення своєї 7-місячної дитини

Мати вирішила, що дитина "невиліковно хвора", тому залишила її біля лікарні.

В Одесі жінка інсценувала викрадення своєї 7-місячної дитини
Фото: dn.npu.gov.ua

В Одесі молода мама інсценувала викрадення власної семимісячної дочки. Про це інформує прес-служба поліції області.

Інцидент стався сьогодні, 25 листопада, і був розкритий правоохоронцями протягом години.

"Про викрадення дівчинки в поліцію повідомила сама мати. Жінка розповіла, що біля залізничного вокзалу вона відволіклася на старшу дитину, а коли повернулася, коляски з дитиною вже не було", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці взялися розшукувати немовля. Поки вони оглядали територію біля вокзалу, опитували перехожих і переглядали відео з камер спостереження, в поліцію надійшла інша інформація - годиною раніше в лікарню підкинули семимісячну дівчинку.

Проаналізувавши зібрану інформацію про оба випадки, правоохоронці дійшли висновку, що жінка, яка звернулася в поліцію із заявою про викрадення дитини і та, що залишила немовля у лікарні - одна і та ж особа. Пізніше вона сама у всьому зізналася.

"Як з'ясувалося, близько місяця тому 22-річна жителька м Ізюм, що в Харківській область, з двома малолітніми дітьми віком 2,8 років і 6 місяців приїхала до родичів в Одесу нібито для проходження медичного обстеження. За словами горе-матері, її молодша дочка "невиліковно хвора", тому, не маючи грошей на лікування, вона і вирішила залишити її біля медичного закладу. Сама ж жінка через годину збиралася повернутися додому і вже навіть купила квиток на поїзд. Щоб якось виправдатися перед ріднею, яка навряд чи схвалила б такий вчинок, жінка вирішила забезпечити собі алібі історією з "викраденням", - розповіли в поліції.

Наразі стосовно матері складено два адміністративних протоколи за ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) і ст. 183 (свідомо неправдивий виклик спеціальних служб) кодексу України про адміністративні правопорушення.

Дитину обстежили лікарі - попередньо, повідомлений матір'ю діагноз не підтверджується. Вона буде перебувати в лікарні, поки її долю не вирішать фахівці служби у справах дітей Харківської ОДА.

Нагадаємо, раніше суд заарештував жінку, яка втопила двох своїх дітей в озері в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram