ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС передало прикордонникам два модернізовані вертольоти Мі-8

Їх отримала Харківська та Одеська авіаційні ескадрильї.

МВС передало прикордонникам два модернізовані вертольоти Мі-8
Фото: http://mvs.gov.ua

Міністерство внутрішніх справ передало співробітникам Державної прикордонної служби два модернізовані вертольоти Мі-8. Про це повідомила прес-служба МВС.

Сертифікати на авіаційну техніку отримали командири Харківської та Одеської окремої авіаційної ескадрильї.

"Сьогодні вручаємо два сертифікати на модернізовані вертольоти Мі-8, але це перехідний варіант. Вже зовсім скоро прикордонна служба отримає нове озброєння і нові вертольоти Airbus, які базуватимуться зокрема в Харківському авіазагоні. Ваша професійна компетентність буде тільки кращою", - сказав глава МВС Арсен Аваков.

Вертольоти Мі-8 (середній транспортний вертоліт) призначені для перевезення пасажирів, вантажів, десанту, виконання спеціальних патрульних завдань, пошуково-рятувальних операцій та санітарних завдань. Мають сучасне пілотажно-навігаційне обладнання і оснащені спеціальним обладнанням: пошуковим прожектором, вантажною лебідкою, метеолокатором, системою супутникового зв'язку, радіонавігаційною системою, аудіовідеореєстратором і комплексом бортового озброєння.

Нагадаємо, в липні МВС підписало контракт з Airbus Helicopters на закупівлю 55 вертольотів моделей H225, H145, Н125 для МВС. Крім вертольотів, на базі створеного державного сервісного центру, Україна отримає технічний супровід - сервісне обслуговування, інструкторів і техніків, а також навчання: підготовку екіпажів та інструкторів, які надалі навчатимуть персонал. МВС пояснило закупівлю вертольотів необхідністю оновлення авіапарку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram