ГоловнаСуспільствоВійна

У Мінську завершилося засідання ТКГ

Сторони не досягли прогресу в питаннях розведення військової техніки та обміну полоненими.

У Мінську завершилося засідання ТКГ
Фото: EPA

У Мінську завершилося засідання тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Українська сторона не досягла домовленостей у питаннях розведення військової техніки та обміну полоненими. Про це повідомила представник України в ТКГ, перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Українські переговорники почали з протесту проти псевдовиборів на Донбасі, організованих РФ і не визнаних світом. Україна вимагає негайного розпуску псевдоустанов", - написала Геращенко.

Заяви української сторони про неприпустимість незаконних виборів на Донбасі і про те, що російська підтримка цих виборів дискредитує мирні переговори, не отримали реакції з боку агресора.

"Україна запропонувала переформатувати політичну групу і почати це переформатування із саморозпуску всіх так званих інститутів і "установ республік" в ОРДЛО. Україна також ініціювала розведення військової техніки у Станиці Луганській на 26 листопада, у разі виконання безпекових передумов та дотримання режиму тиші", - написала Геращенко.

Крім того, як і раніше, Україна "не отримала позитивних сигналів" у темі обміну заручниками: бойовики ОРДЛО і Росія не готові до переміщення ув'язнених, а не пов'язаних з конфліктом.

Нагадаємо, відсьогодні постійним представником України в ТКГ замість Леоніда Кучми став Євген Марчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram