ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція Полтавської області звільнила з незаконного "ребцентру" 21 людину

Пацієнтів утримували проти їх волі і вводили невідомі препарати.

Поліція Полтавської області звільнила з незаконного "ребцентру" 21 людину
Фото: pol.pg.gov.ua

У реабілітаційному центрі у Полтавській області незаконно утримували 21 людину, застосовуючи до них невідомі препарати. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Під час проведення слідчих дій у двох реабілітаційних центрах встановлено, що у них перебували 40 осіб, які за кошти родичів проходили курс реабілітації від наркотичної та алкогольної залежності. 21 "пацієнт" повідомив, що їх тримали на території установ незаконно, всупереч їх волі, обмежуючи особисту свободу. Права вільного виходу з домоволодіння останні не мали, вікна в їхніх кімнатах були заґратовані і закриті, доступ свіжого повітря обмежений.

Деякі особи повідомили, що працівники реабілітаційного центру примусово вводили пацієнтам лікарські засоби невідомого походження, а за порушення режиму останніх карали шляхом обмеження доступу до їжі і забороною спілкування між собою.

Під час обшуку виявлено та вилучено медичну документацію, на підставі якої постраждалих поміщали у "ребцентри", а також здійснювалася діяльність центрів.

Звільнені пацієнти - з різних регіонів України (жителі Полтавської, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Київської, Житомирської, Харківської, Чернівецької, Кіровоградської, Сумської та Тернопільської областей) за власним бажанням покинули місця примусового утримання.

За фактами незаконного позбавлення волі поліція відкрила кримінальне провадження, виконуються слідчі дії, щоб встановити організаторів незаконних центрів.

Нагадаємо, раніше у листопаді в Одеській області правоохоронці звільнили з трудового рабства 94 осіб, утримуваних насильно подружньою парою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram