ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві адвокат відібрав частину бізнесу і вимагав 3 млн гривень у підприємця

В одному з київських ресторанів затримані двоє підозрюваних, включаючи організатора.

У Києві адвокат відібрав частину бізнесу і вимагав 3 млн гривень у підприємця
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

У Києві правоохоронці затримали адвоката, який вимагав у місцевого бізнесмена 3 млн гривень і корпоративні права.

Про це повідомила прес-служба столичної прокуратури у Фейсбуці.

"Припинено злочинну діяльність групи осіб, які під погрозами фізичної розправи і насильства заволоділи корпоративним правами частини бізнесу столичного підприємця і вимагали у нього понад 3 млн гривень. Організатором злочину виявився столичний адвокат, уродженець Донецької області. Наприкінці минулого року він запропонував керівнику підприємства, яке займається гуртовою торгівлею зерна, допомогу у вирішенні питань, пов'язаних з майновими конфліктами, з його партнерами. Однак замість надання допомоги, зловмисник вирішив заволодіти частиною бізнесу потерпілого і його грошовими коштами", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для реалізації злочинного плану адвокат привернув групу осіб, які виманили бізнесмена на зустріч, під час якої побили його і змусили передати належні йому корпоративні права, а також права на комплекс будівель та споруд у Полтавській області, які він використовував у своїй господарській діяльності 

"Надалі зловмисники висунули бізнесменові вимогу виплатити їм надуманий борг у сумі 3 млн гривень і 15 тис. доларів США, погрожуючи в разі незгоди заподіянням тілесних ушкоджень йому і його близьким", - повідомили у прокуратурі.

21 листопада в одному з київських ресторанів на Печерську затримали двоє підозрюваних, включаючи організатора, під час передачі їм 8 тис. доларів США.

У прокуратурі зазначили, що про підозру було оголошено обом затриманим, незважаючи на те, що один з них має статус адвоката. Тривають заходи щодо встановлення та затримання інших учасників злочину.

Нагадаємо, раніше у Києві чоловік, який відсидів шість років у в'язниці, вимагав у свого адвоката $30 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram