ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-керівників заводу "Авіакон" підозрюють у розтраті 13 млн гривень

Затримано колишнього директор ДП, його заступника і комерційного директора приватної компанії.

Екс-керівників заводу "Авіакон" підозрюють у розтраті 13 млн гривень
Фото: aviakon.com

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили трьом колишнім співробітникам держпідприємства "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон" про підозру у зловживанні службовим становищем, через що ДП було завдано збитків на суму понад 13 млн гривень.

Про це повідомляється на сайті НАБУ.

"Йдеться про колишнього директора держпідприємства, його заступника, а також комерційного директора приватної компанії офшорної юрисдикції. Дії підозрюваних кваліфіковані за ч.2. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем). За даними слідства, ці особи в 2014 році, за попередньою змовою, організували дві закупівлі паливних баків для вертольотів для потреб ДП "Авіакон" за завищеними цінами", - йдеться у повідомленні.

За даними НАБУ, у березні 2014 року посадові особи уклали з приватною компанією Westan Group Associates Ltd, зареєстрованою на Карибських островах (Charlestown, Saint Kitts and Nevis), договір на поставку 12 паливних баків для вертольотів на загальну суму $288 тис. Пізніше з відома керівництва ДП "Авіакон" Westan Group Associates Ltd уклала договір з грузинською компанією-виробником на виготовлення 12 паливних баків, але за ціною удвічі меншою - $144 тис.

У травні того самого року за схожою схемою "Авіакон" і Westan Group Associates Ltd уклали ще один контракт, за яким держпідприємству поставили 85 паливних баків тієї самої грузинської компанії-виробника за завищеною вдвічі ціною: $2,04 млн доларів США.

"В результаті таких дій ДП "Авіакон", за версією слідства, безпідставно переплатив 13,03 млн грн компанії в офшорній юрисдикції. Досудове розслідування щодо вказаних фактів детективи НАБУ почали у 2016 році", - наголошується у повідомленні.

Фото: nabu.gov.ua

Нагадаємо, у липні 2016 року конотопський авіаремонтний завод "Авіакон", що входить у державний концерн "Укроборонпром", отримав сертифікат відповідності стандартам НАТО AQAР 2120.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram