ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві активісти виступили проти фастфуду в Будинку профспілок (оновлено)

Поліція застосувала кийки і газ.

У Києві у Будинку профспілок, що горів під час Революції Гідності, відкрили ресторан швидкого харчування мережі KFC.

Про це повідомив журналіст і волонтер Родіон Шовкошитний.

"Хто хоче смажених курчат? У Будинку профспілок можна поїсти. Сьогодні відкрилися там. Тихенько, як злодюжки. Навіть на сайті не позначили ще на мапі", - написав він у фейсбуці.

"П'ять років тому почалися події, через які правоохоронці підпалили будівлю. В результаті цього згоріли люди. Точну кількість я не знаю. 20 лютого вона ще тліла, я там ходив і один обгорілий труп бачив сам. Цікаво, яка акція зі знижками або бонусами буде на 18 лютого? Кентукійські смажені курчата у Будинку профспілок до першого ювілею Майдану", - додав волонтер.

Активісти виступили проти відкриття фастфуду у будівлі Будинку профспілок. На місце проведення акції прибули правоохоронці. Між ними і протестувальниками виникли сутички.

Варто відзначити, що більшість силовиків не мають жетонів і знаків ідентифікації, закривають обличчя і не дають фіксувати свої дії.

Оновлення. Поліцейські застосували кийки і газ до учасників акції. Кілька активістів С14 затримані, повідомив лідер організації Євген Карась.

Народний депутат Ігор Луценко заявив, що силовики застосували газ проти адвоката Масі Найєма.

"Щойно був свідком, як поліцейський на Майдані бризнув двічі в обличчя адвокату Масі Найєму, причому Масі нічого не робив, щоб застосування спецзасобів було виправдане. Підзахисного його тим часом повезли на Герцена, 9", - написав нардеп у фейсбуці.

Масі Найєм повідомив, що в результаті застосування проти нього газового балончика отримав опік обличчя та очей, а також вказав дані поліцейських, які застосували спецзасоби щодо адвоката.

Вперше скандал навколо відкриття ресторану на першому поверсі будівлі Будинку профспілок розгорівся в листопаді 2015 року. Низка політиків скористалася ситуацією, щоб попіаритися напередодні місцевих виборів. В результаті комунальники демонтували вивіску ресторану L'Kafa. Втім, пізніше кав'ярня знову почала роботу, але вже під назвою "Кав'ярня на Майдані". Вивіску цього закладу комунальники демонтували наприкінці березня.

У квітні 2016 року в приміщенні Будинку профспілок у Києві відкрили заклад "Каратель". Він працював два місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram