ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві затримали озброєну банду наркоторговців

Вартість вилученого "товару" за цінами "чорного" ринку становить майже мільйон гривень.

Співробітники департаменту протидії наркозлочинності під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №9 Солом'янського району викрили злочинну групу наркоділків, члени якої займалися збутом синтетичних психотропних речовин в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

"До складу групи входило троє молодих людей віком від 24 до 26 років. Зловмисники здійснювали пошук оптових покупців наркотовару і реалізовували психотропи в особливо великих розмірах. Крім того, в їх функції входило забезпечення прикриття протиправної діяльності групи і транспортна логістика", - йдеться в повідомленні.

У результаті проведення низки оперативних комбінацій правоохоронці вилучили у 25-річного киянина близько 1,5 тис. таблеток MDMA ("екстазі"), а також понад 300 тис. гривень, отриманих від збуту психотропних речовин.

За місцем проживання та в автотранспорті зловмисників поліцейські додатково вилучили понад тисячу одиниць "екстазі", призначених для подальшого збуту, шість листів з марками LSD. Також правоохоронці виявили два пістолети, три помпові рушниці та набої до них, шість комплектів номерних автомобільних знаків і гроші, отримані від продажу психотропів.

"В общем у членов группы изъято более 2,5 тыс. доз психотропных веществ. Стоимость "товара" по ценам "черного" рынка составляет почти миллион гривен", - констатировали в полиции.

Всі фігуранти затримані в порядку ст. 208 КПК України. Їм оголошено про підозру в причетності до незаконного збуту наркозасобів (ч. 3 ст. 307 КК України). Згідно із законодавством, зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в кінці жовтня поліція затримала в Чернівецькій області групу з 11 наркоторговців з "товаром" на 10 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram