ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін з'ясує, навіщо за бюджетні гроші ремонтують пам'ятник Артему в Святогірську

На відновлення монумента з бюджету Донецькій області виділили 388 тис гривень.

Кабмін з'ясує, навіщо за бюджетні гроші ремонтують пам'ятник Артему в Святогірську
Фото: facebook.com/oleksandrkuts

У місті Святогірськ Донецької області завершено перший етап реставрації пам'ятника радянському революціонеру Артему (Федору Сергєєву), який створив у 1918 році Донецько-Криворізьку республіку.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Куць у Фейсбуці.

За його словами, на відновлення пам'ятника з бюджету області виділили 388 тис гривень.

"Завершується перший етап реставрації пам'ятки національного значення - пам'ятника Артему в Святогірську. Всього на його відновлення з обласного бюджету виділили 388 тисяч гривень. За виконання робіт взялися львівська та київська фірми "Львівпроектреставрація" і "Мегаград". Але повністю завершити проект в цьому році реставратори не встигнуть, тому другий етап почнеться навесні, з настанням тепла", - написав він.

Куць зазначив, що згідно з додатком до постанови Кабінету Міністрів №928, цей пам'ятник внесено до Держреєстру нерухомих пам'яток України і, таким чином, він не потрапляє під закон про декомунізацію.

У свою чергу, віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко у своєму мікроблозі Twitter повідомив, що прем'єр Володимир Гройсман доручив Українському інституту національної пам'яті "з'ясувати всі обставини реставрації пам'ятника більшовицькому терористові і сепаратистові ... всупереч Закону про декомунізацію".

Нагадаємо, Федір Сергєєв, більш відомий як "товариш Артем" - засновник так званої "Донецько-Криворізької радянської республіки", близький друг Сергія Кірова та Йосипа Сталіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram