ГоловнаСуспільствоЖиття

Російський омбудсмен заявив, що стан Сенцова задовільний, він під постійним наглядом

Питання про переведення його в колонію поки не розглядалося.

Російський омбудсмен заявив, що стан Сенцова задовільний, він під постійним наглядом
Фото: 89.fsin.su

Уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії Анатолій Сак розповів про стан політв'язня українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляють "Крим.Реалії" з посиланням на російські ЗМІ.

"Стан його задовільний, багато читає, перебуває під постійним наглядом медичного персоналу. Питання про переведення його в загін поки не розглядалося, тому що є певні норми, яких повинні дотриматись за станом здоров'я перебування після режиму голодування", - заявив Сак.

В кінці жовтня адвокат Сенцова Дмитро Дінзе говорив, що буде домовлятися про поїздку до Сенцова "тижнів за два "і що стан політв'язня" потроху стабілізується".

Нагадаємо, Сенцов і ще один кримський активіст Олександр Кольченко були затримані представниками російських спецслужб в Криму в травні 2014 року за звинуваченням "у організації терактів на півострові". У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

14 травня Сенцов оголосив голодування і тримав його 145 днів. 1 листопада Сенцов написав у листі правозахиснику Миколі Щуру, що "вижив" і його аналізи покращилися. Представники ФСВП заявляли, що українець повернувся на звичайне харчування фактично з другого дня після припинення голодування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram