ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Польщі закликають українців робити щеплення від кору

Всі випадки цього захворювання в країні занесені з-за кордону.

У Польщі закликають українців робити щеплення від кору
Фото: Depositphotos/kerkezz

У школах Західнопоморського воєводства Польщі запустили інформаційну кампанію для дітей громадян України щодо необхідності щеплень від кору, передає Польське радіо.

Згідно з повідомленням, Західнопоморський воєводський санітарний інспектор розпочала інформаційну кампанію, яка повинна спонукати українців робити щеплення.

Інспектор уточнює, що проблем із захворюваністю у воєводстві немає, акція буде суто профілактичною, у зв'язку з порушенням системи щеплень і численними випадками захворювання на кір в Україні.

У дитячі садки та школи, в яких навчаються українські діти, передали листи батькам із закликом робити щеплення. З ними також проводитимуть бесіди.

Листівки про кір, які випустили українською, російською та англійською мовами, з'явилися також, зокрема, в повітових управліннях праці та відділі з цивільних питань й іноземців Західнопоморського воєводського управління в Щецині.

Уточнюється, що за даними головного санітарного інспектора, з 1 січня по 31 жовтня цього року в Польщі зареєстровано 144 випадки захворюваності на кір. За аналогічний період минулого року виявили 59 таких випадків. За даними МОЗ Польщі, всі випадки цього захворювання - занесені з-за кордону.

Цього року у воєводстві виявили два підтверджених випадки кору. Обидва - у жінок з України.

Нагадаємо, на початку вересня МОЗ України заборонило нещепленим дітям відвідувати школи і дитсадки. В Україну завезено достатньо доз вакцини від кору і паротиту, щоб щепити всіх дітей. Пацієнти з груп ризику - зокрема, школярі, студенти та військовослужбовці - можуть зробити щеплення безкоштовно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram