ГоловнаСуспільствоПодії

Поблизу Рівного мітингувальники "євробляхарі" побилися з поліцією

Три учасники конфлікту доставлені у відділення.

Поблизу Рівного мітингувальники "євробляхарі" побилися з поліцією
Фото: Авто Евро Сила

Під час акції протесту на автодорозі "Київ-Чоп" поблизу Рівного ввечері 20 листопада між мітингувальниками власниками "євроблях" і поліцейськими виник конфлікт. У зіткненні постраждали двоє поліцейських. Трьох порушників доставили у відділення, інформує прес-служба обласної поліції.

За попередньою інформацією, під час регулювання патрульним поліцейським дорожнього руху один з протестувальників порушив вимогу покинути проїжджу частину і вдарив поліцейського, зірвавши радіостанцію. До зіткнення приєдналися й інші учасники протесту.

В результаті поліцейські затримали трьох учасників зіткнення і доставили їх у Рівненське районне відділення для встановлення особистих даних. Після надання пояснень їх відпустили.

"Двоє патрульних, а саме командир і заступник командира батальйону, отримали забої. Їх оглянули медики і надали необхідну допомогу", - йдеться у повідомленні.

За фактом насильства щодо працівника правоохоронного органу слідчі внесли дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 345 Кримінального кодексу України. Крім того, в поліції проводять службове розслідування щодо правомірності дії співробітників поліції щодо мітингувальників.

Повідомляється, що станом на 20:30 рух автодорогою "Київ-Чоп" у Рівненському районі розблоковано.

Водночас у громадській організації "Авто Євро Сила" заявляють, що сутички виникли внаслідок провокації патрульних.

Як повідомлялося, громадська організація "Авто Євро Сила" у вівторок, 20 листопада, влаштувала всеукраїнську акцію "громадянської непокори" через ухвалені закони про розмитнення автомобілів. Вона полягала в обмеженні проїзду на основних трасах.

Автомобілісти вимагають ветувати законопроекти № 8487 і 8488, які вводять нові акцизи на старі машини з Європи і великі штрафи за порушення митного законодавства. Зараз ці документи перебувають на підписі у президента Петра Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram