ГоловнаСуспільствоПодії

За вихідні в Київській області від переохолодження померли шість осіб

Смерть від холоду найчастіше викликає зловживання спиртними напоями.

За вихідні в Київській області від переохолодження померли шість осіб

У Київській області за вихідні 17-18 листопада від переохолодження померли шість осіб, інформує прес-служба обласної поліції.

Повідомляється, що чотири людини загинули на зупинках громадського транспорту.

"Як зазначають медики, смерть від холоду найчастіше викликає зловживання спиртними напоями. Алкоголь розширює судини на поверхні тіла і призводить до швидкої втрати тепла. Це заважає судинам уберігати від тепловтрат внутрішні органи", - нагадали в поліції.

Крім того, спиртні напої можуть послаблювати контроль над ситуацією, що заважає уберегтися від пошкоджень. Викликати переохолодження також може недостатньо теплий або вологий одяг, тісне і мокре взуття, тривале перебування на вулиці в нерухомому положенні.

Основні симптоми переохолодження: блідість і оніміння шкіри, слабкість в тілі, сонливість, зниження температури тіла.

У разі переохолодження слід якомога швидше увійти в тепле приміщення; рухати кінцівками, щоб посилити кровообіг у судинах, які замерзають, тільки не дуже енергійно, щоб не пошкодити замерзлі тканини; пити теплі напої, крім алкоголю.

Для зігрівання не використовувати грілку, тепло плити або каміна. Уражені ділянки втрачають чутливість, тому можна легко завдати собі опіків.

Щоб уникнути проблем зі здоров'ям, треба дотримуватися простих рекомендацій: одягатися тепло, не зловживати алкоголем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram