ГоловнаСуспільствоЖиття

ФСБ Росії затримала катер з українськими рибалками в Азовському морі (оновлено)

Вилов, знаряддя промислу і сам катер конфісковані, капітан отримав штраф.

ФСБ Росії затримала катер з українськими рибалками в Азовському морі (оновлено)
Архивное фото
Фото: kp.ru

Російські прикордонники затримали в Азовському морі в акваторії Єйська український рибальський катер нібито за порушення правил рибальства.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на прес-службу прикордонного управління ФСБ по Краснодарському краю.

"Іноземний маломірний плавзасіб було виявлено в районі Єйської коси. Його затримали і доставили в порт Єйська. У моторному катері типу "Тунець" виявили понад 240 кг риби, включаючи 17 особин забороненого до вилову судака, а також десяток неводів", - йдеться у повідомленні.

Капітану затриманого судна призначено штраф у сумі 5 тис. рублів.

Окрім цього, за рішенням суду, вилов, знаряддя промислу і сам катер конфісковані.

Оновлення. Представництво президента України в Криму перевіряє інформацію про затримання російськими прикордонниками на Азовському морі українського риболовецького катера за порушення правил рибальства. Про це повідомив "Крим.Реалії" постпред в АРК Борис Бабін.

"Зараз перевіряємо цю інформацію. Я, все ж, не покладався б на повідомлення ЗМІ держави-агресора. Особливо про підстави і місце затримання. Для нас зараз перше питання - де саме затримали людей, друге - що вони там робили і третє - що далі з ними буде робити держава-агресор", - сказав Бабін.

Нагадаємо, українські порти зазнали понад мільярд гривень збитків через дії Росії в Азовському морі.

25 жовтня Європарламент ухвалив резолюцію, в якій закликав країни-члени ЄС бути готовими посилювати санкції проти РФ у разі загострення ситуації в Азовському морі. Окрім того, у резолюції висловлюється стурбованість постійною мілітаризацією Росією Чорного і Азовського морів і засуджується зловживання з надмірними перевірками торгових судів України і країн-членів ЄС в Азовському морі.

Також Європарламент запропонував призначити спеціального представника ЄС у справах Криму і Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram