ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ заблокувала канал збуту зброї, організований прибічниками ІДІЛ

Одного з учасників угруповання затримано.

СБУ заблокувала канал збуту зброї, організований прибічниками ІДІЛ
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки заблокували у Києві канал збуту зброї та боєприпасів, організований прибічниками міжнародної терористичної організації "Ісламська держава". Під час спецоперації затримали одного з учасників угруповання.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що громадяни країн Центральної Азії, використовуючи підроблені документи, нелегально прибули в Україну після депортації з території іншої азіатської країни через зв'язки з ІДІЛ.

Співробітники СБУ задокументували збут двох пістолетів іноземного виробництва та боєприпасів до них. Одного з учасників угруповання затримали, йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу. Також йому було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Фото: ssu.gov.ua

Затриманий у себе на батьківщині перебуває у розшуку за участь у збройних підрозділах, збройних конфліктах або військових діях на території інших держав і фінансуванні злочинів терористичного характеру.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у нього чотири гранати Ф-1 і РГД-5, підроблені документи, символіку міжнародної терористичної організації і гроші від продажу зброї та боєприпасів.

Нагадаємо, раніше у Києві затримали збройну банду, причетну до підпалів і рейдерства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram