ГоловнаСуспільствоВійна

Російські військові відмовляються від "відряджень" на Донбас, - Міноборони

ЗС РФ проводять збори, щоб забезпечити ротацію своїх військових на Донбасі.

Російські військові відмовляються від "відряджень" на Донбас, - Міноборони
Фото: Макс Левин

Командування окупаційних російських військ на Донбасі кличе дедалі більше російських військових, проте вони масово відмовляються від проходження служби, зокрема, через неофіційний статус напрямку. Про це з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міністерства оборони України заявив спікер Міноборони Дмитро Гуцуляк під час брифінгу.

За словами спікера, цьогоріч з початку листопада на території всіх військових округів російських збройних сил тривають збори з офіцерським, сержантським і рядовим складом служби за контрактом для забезпечення одночасного проведення ротації і комплектування з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ, у т.ч. вакантних посад, на які раніше призначались особи, призвані тільки з числа місцевого населення.

У зв'язку з цим до підготовки залучено вдвічі більше російських військовослужбовців, ніж зазвичай, повідомив Гуцуляк.

"Водночас залучені на збори кадрові російські військовослужбовці масово відмовляються від проходження служби на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Свої рішення вони аргументують неофіційним статусом відрядження, визнанням їх військовими злочинцями у разі потрапляння в полон, низьким рівнем грошового забезпечення та великою кількістю безповоротних і санітарних втрат у підрозділах з’єднань і частин російських окупаційних військ", - сказал Гуцуляк.

Нагадаємо, від початку доби російські окупаційні війська вчинили у зоні ООС три обстріли, поранення отримали двоє українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram