ГоловнаСуспільствоЖиття

У Ліхтенштейні помер 106-річний український меценат барон Фальц-Фейн

Меценат в останні роки був прикутий до ліжка.

У Ліхтенштейні помер 106-річний український меценат барон Фальц-Фейн

У столиці Ліхтенштейну - Вадуці - помер відомий меценат, уродженець Херсонщини, нащадок засновника національного заповідника "Асканія-Нова" барон Едуард фон Фальц-Фейн. Про це повідомив громадський діяч Артур Рудзицький на своїй сторінці в Фейсбуці, пізніше інформацію підтвердив опікун загиблого Адольф Хіб.

"Едуард фон Фальц помер. Можу це підтвердити", - сказав він.

Повідомляють, що вранці в суботу, 17 листопада, на віллі барона сталася пожежа. Пожежники, які прибули на місце, виявили Едуарда фон Фальц-Фейна без ознак життя. За словами Хіба, "причини пожежі поки не з'ясовані, цим займається кримінальна поліція".

Коли сталася пожежа, Фальц-Фейн, який уже кілька років був прикутий до ліжка, перебував удома сам.

"Медсестра відвідувала його протягом двох-трьох годин уранці та двох-трьох годин у другій половині дня", - сказав опікун.

Барон Фальц-Фейн мав безліч нагород України: орден князя Ярослава Мудрого IV ступеня - за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету України, популяризацію її історичної спадщини і сучасних досягнень, орден князя Ярослава Мудрого V ступеня - за визначний особистий внесок у збереження української культурної спадщини, активну участь у розвитку природоохоронної та еколого-освітньої діяльності біосферного заповідника "Асканія-Нова", орден "за заслуги" I ступеня - за значний особистий внесок у підвищення міжнародного престижу України, багаторічну плідну благодійницьку діяльність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram