ГоловнаСуспільствоПодії

На акції трансгендерів у Києві постраждав іноземний журналіст

Противник акції вдарив його в обличчя і розбив окуляри.

На акції трансгендерів у Києві постраждав іноземний журналіст
Фото: Макс Требухов

На акції за права трансгендерів, яка відбулася в Києві сьогодні, 18 листопада, постраждав іноземний журналіст. Ним виявився кореспондент з Канади Майкл Колборн. Про це він написав у своєму Twitter.

За словами Колборна, один з противників маршу вдарив його в обличчя і розбив окуляри.

"Один з нападників, який ходив навколо, сказав мені повертатися на батьківщину, як тільки зрозумів, що я іноземець", - додав журналіст.

За фактом нападу на іноземного фотографа в центрі Києва розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу, повідомили в поліції Києва.

"Під час спілкування з правоохоронцями іноземець розповів, що проводив фотозйомку, коли у нього виник словесний конфлікт з двома чоловіками. В результаті один з них вдарив потерпілого в обличчя, а інший - застосував газовий балончик. Після цього нападники втекли. Їх фото зі спини іноземець передав поліцейським. Тривають пошуки правопорушників", - відзначили в поліції.

У відомстві додали, що за вчинення такого правопорушення передбачено до чотирьох років позбавлення волі.

Крім того, журналісту телеканалу NewsOne один з противників маршу плюнув в обличчя під час прямого ефіру. При цьому народний депутат Оксана Корчинська просила кореспондента "піти з акції", оскільки "він представляє російський канал".

Як повідомлялося раніше, під час акції постраждали також дві її учасниці, яким невідомі розпилили в обличчя перцевий газ.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Нагадаємо, в Києві біля університету ім. Т. Шевченка 18 листопада має відбутися акція "ТрансМарш 2018" на підтримку трансгендерних людей. Представники інших організацій намагалися влаштувати провокацію. Поліцейські, щоб не допустити конфліктів, розділили учасників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram