ГоловнаСуспільствоЖиття

За два роки Ватикан виділив 16 млн євро постраждалим від війни на Донбасі

Папа Франциск не збирається припиняти допомагати Україні.

За два роки Ватикан виділив 16 млн євро постраждалим від війни на Донбасі
Фото: isra.com

Гуманітарна ініціатива Папи Римського Франциска за два роки зібрала і надала допомоги на 16 млн євро постраждалим від війни на Донбасі українцям.

Про це на прес-конференції з нагоди завершення програми розповів представник Святого Престолу кардинал Пітер Тарксон, передає Громадське.

"Коли розгорається якась війна, як війна на сході України, церква посилає допомогу, так само, як ми робили для Сирії, Іраку, Судану", - сказав він.

Пріоритетно кошти спрямували на відновлення зруйнованих будинків та їх утеплення, а також на роботу медичних бригад у важкодоступних районах, забезпечення товарами першої потреби, проведення дитячих таборів для психологічної допомоги постраждалим дітям у прифронтових містах.

Нині термін роботи ініціативи закінчився, проте представники Ватикану запевнили, що Папа Франциск не збирається припиняти допомагати Україні.

"Під час останньої зустрічі зі Святим Отцем я бачив у його очах якусь ідею. Він поки що до кінця мені її не говорить. Звичайно, грошей уже немає, тому потрібно думати про якесь інше рішення. Святий Отець мені сказав про щось подумати і зробити конкретні пропозиції", - сказав Апостольський нунцій в Україні архієпископ Клаудіо Гуджеротті.

2016 року на заклик Папи Римського було зібрано майже 16 млн євро, з яких 11 млн - у католицьких парафіях Європи, а ще 5 - із власного фонду Папи. Згодом ці кошти були спрямовані на допомогу людям по обидва боки лінії розмежування.

Допомога надавалася людям, які залишилися жити в охоплених бойовими діями містах і селах Донецької та Луганської областей, а також у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській області та Києві, де проживає найбільша кількість тих, хто втік від бойових дій за сотні кілометрів.

Насамперед допомогу отримували люди похилого віку, тяжкохворі, одинокі матері, вагітні жінки та члени багатодітних сімей, які переживають труднощі, постраждалі діти, люди з інвалідністю.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск неодноразово закликав до якнайшвидшого завершення війни в Україні.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram