ГоловнаСуспільствоЖиття

Forbes планує перезапустити журнал в Україні

Останній номер українського журналу вийшов у січні 2017 року.

Forbes планує перезапустити журнал в Україні
Фото: Forbes

Компанія Forbes Inc шукає видавця для свого журналу в Україні. Про це повідомляє MC Today з посиланням на три джерела із США та з України.

Американська компанія шукає покупця для франшизи на видання журналу Forbes і використання цієї торгової марки для публікації контенту. Це редакції розповів американський інвестор російського походження. Слова інвестора також підтвердили два джерела з українського медіаринку, які раніше працювали в Forbes.

Чутки про повторний інтерес американців українським ринком активізувалися за останній місяць.

Видання називає кілька версій розвитку подій. За першою, ліцензію на видання американці запропонували інвестиційній компанії Dragon Capital. Проте в оточенні керівництва компанії розповіли джерела MC Today, що гендиректор компанії Томаш Фіала відмовився від пропозиції, пояснивши це відсутністю інтересу до медіабізнесу.

За словами джерела, яке цитує Фіалу, ліцензію на видання журналу в Україні може отримати польський видавець.

Згідно з іншою версією, франшизу Forbes вже купили і тримають її в таємниці як медіаактив під вибори. Щодо покупця, то перший з можливих варіантів - Борис Ложкін, колишній власник UMH і перший видавець Forbes в Україні. Другий варіант - це опоненти Ложкіна, які намагаються так зробити на зло медіаменеджерам.

Франшизою на видання журналу Forbes раніше володіла компанія UMH, яку заснував Борис Ложкін. Він купив ліцензію в 2010 році. У 2013 році UMH перейшла у власність олігарха Сергія Курченка, а частина редакції Forbes звільнилася.

У березні 2014 стало відомо, що американці оскаржували ліцензію UMH на видання журналу. Причина - тиск Курченка на редакційну політику. Потім американці через український суд намагалися заборонити будь-яке використання бренду з боку UMH. У травні 2016 року Нью-йоркський арбітражний суд остаточно підтвердив скасування права UMH на використання торгової марки Forbes.

Останній номер українського журналу вийшов у січні 2017 року. У лютому того самого року сайт forbes.net.ua остаточно перестав оновлюватися. Команда редакції почала розвивати новий проект - Mind.ua.

У травні цього року Київський апеляційний суд поставив крапку в судовій тяганині UMH і Forbes Inc. Оскарження скасування ліцензії суд відхилив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram