ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала найнятого Росією кілера під час підготовки до вбивства активіста в Херсоні

Спецслужби зірвали виконання замовного вбивства.

СБУ затримала найнятого Росією кілера під час підготовки до вбивства активіста в Херсоні
Фото: ssu.gov.ua

Спецслужби Російської Федерації планували теракти в Україні, спрямовані проти відомих громадських активістів. Про це повідомила прес-служба відомства.

СБУ зазначає, що з наближенням українських виборів РФ намагається всіляко дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Україні.

"Наші контррозвідники встановили, що спецслужби країни-агресора планували здійснити в Україні низку терористичних актів проти відомих громадських активістів", - йдеться у повідомленні.

Спецслужби РФ завербували переселенку з Донбасу, яка в обмін на отримання російського паспорта запропонувала на роль кілера свого колишнього чоловіка. За вбивство пропонували тисячу доларів, першою жертвою мав стати один з керівників обласного осередку політичної організації Херсона. Однак цьому злочину вдалося перешкодити.

"Оскільки виконавець перебував під пильною увагою наших співробітників, то його відстежили і замінили бойові патрони на холості, спрацювавши на випередження, як і в ситуації з імітацією вбивства Аркадія Бабченка. Ми продовжили контролювати подальші дії кілера для підтвердження його зв'язків з ФСБ. І результат не змусив себе довго чекати", - йдеться у повідомленні.

Кілер отримав у Москві нове завдання на ліквідацію ще одного лідера херсонської громадської організації. Під час підготовки до злочину зловмисника затримали у Києві, зараз йому оголошено про підозру, він заарештований.

Нагадаємо, минулого тижня поліція передала СБУ матеріали розслідування у справі Гандзюк. Спецслужба повинна встановити замовника злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram