ГоловнаСуспільствоЖиття

Співробітники АІС пікетували форум, організований Держагентством АРМА Актуально

Співробітники Автоцентру АИС, роботу яких заблокував і ТОВ "РК «Воздвиженка»" і національне агентство України з питань виявлення, пошуку й управління активами, отриманими від корупційних злочинів (АРМА), провели чергову акцію протесту.

Мітинг відбувся 15 листопада 2018 року біля готелю "Прем'єр Палас" у Києві, де в цей час держагентство АРМА проводило форум за участю представників міжнародних організацій, повідомила прес-служба АІС.

Керівники Автоцентру АІС у містах Київ, Дніпро, Одеса, Запоріжжя, Житомир, Полтава, Чернігів, Черкаси підготували і передали офіційні звернення міжнародним організаціям, що бороться в Україні з корупцією: голові Антикорупційної ініціативи ЄС Еке Ткешелашвілі, виконавчому директору "Transparency International Україна" Ярославу Юрчишину, керівнику програм співпраці представництва Європейського Союзу в Україні Штефану Шленінгу.

Нагадаємо, представники АІС звинувачують АРМА в передачі об'єктів, на базі яких працювали підприємства без відкритих прозорих тендерних процедур в управління ТОВ "РК «Воздвиженка»", а також у низці порушень з боку керуючого, допущених під час прийняття та експлуатації об'єктів.

Серед основних вимог протестувальників: розірвати договори між ТОВ "РК «Воздвиженка»" і АРМА про управління нерухомим майном автоцентрів і провести чесний відкритий конкурс, втрутитися в ситуацію з незаконним блокуванням автоцентрів з боку ТОВ "РК «Воздвиженка»", надати доступ до майна підприємств та інші.

Передані агентством АРМА автосалони і СТО в управління ТОВ "РК «Воздвиженка»" не функціонують уже кілька місяців. ТОВ "РК «Воздвиженка" ігнорує переговорний процес щодо можливої довгострокової оренди об'єктів. У результаті блокування роботи мережі салонів державний бюджет України втрачає не менш ніж 5 млн грн на місяць, які підприємства АІС готові платити у вигляді орендної плати, а державний бюджет країни зазнає втрат не менш ніж 10 млн грн на місяць у вигляді несплати податків та зборів. Кілька тисяч людей залишилися без роботи.

Попереджувальний мітинг було проведено співробітниками автоцентрів АІС ще 23 жовтня 2018 року. Тоді ж представникам АРМА були передані ключові вимоги протестувальників.

З огляду на повне ігнорування вимог з боку АРМА, 30 жовтня 2018 року співробітники автоцентрів АІС оголосили про безстрокову акцію протесту перед центральним офісом АРМА в Києві.

За словами протестувальників, вони чекають на відповідну реакцію Представництва ЄС в Україні та продовжують безстроковий пікет перед центральним офісом АРМА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram