ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби бойовики вісім разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі

Один військовослужбовець отримав поранення.

З початку доби бойовики вісім разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі
Фото: Макс Левин

З початку доби російсько-окупаційні війська вісім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. При цьому зафіксовано чотири випадки застосування озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил в Фейсбуці.

Уночі бойовики застосували міномети калібру 82 і 120 мм по позиціях ЗСУ в районах населених пунктів Шуми і Південне. Під час обстрілу втрат серед військовослужбовців не було, але повністю знищені два житлових будинки мирних жителів Південного.

"Вогневі позиції окупантів, як зазвичай, були розташовані посеред житлових кварталів Горлівки. Об'єднані сили вогонь по населених пунктах не відкривали, проте, випадок застосування противником забороненого озброєння і ведення вогню під прикриттям мирних жителів задокументовано, всі матеріали передані в міжнародні організації, які здійснюють судову діяльність в сфері військових злочинів", - підкреслили в штабі.

Крім того, біля хутора Вільного бойовики двічі вели прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів, озброєння БМП-1, стрілецької зброї і мінометів 82-го калібру.

Також обстріли без застосування важкого озброєння зафіксовані поблизу населених пунктів Станиця Луганська, Малинове і Авдіївка.

Під час бойових дій один військовослужбовець отримав поранення.

Нагадаємо, в середу, 14 листопада, в зоні бойових дій на Донбасі поранено одного українського військового.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram