ГоловнаСуспільствоЖиття

Ліцензію маршрутки на пасажирські перевезення можна перевірити онлайн

Держслужба безпеки на транспорті відкрила дані про ліцензії транспортних засобів.

Ліцензію маршрутки на пасажирські перевезення можна перевірити онлайн

Державна служба України з безпеки на транспорті відкрила дані про ліцензії транспортних засобів на перевезення пасажирів і вантажів. Про це повідомляє прес-служба платформи для роботи з державними відкритими даними Опендатабот.

Платформа запустила сервіс, який дозволяє сфотографувати або ввести вручну номер транспорту і перевірити його ліцензію. Перевірити можна всі види транспорту, які здійснюють пасажирські та вантажні перевезення, як регулярні так і не регулярні.

Щоб перевірити ліцензію перевізника, треба:

  •  Додати Опендатабот у Телеграмі
  •  Сфотографувати маршрутку й надіслати фото або ввести номер авто вручну
  •  Отримати інформацію про ліцензію транспортного засобу

Якщо у транспортного засобу не виявилося ліцензії, можна написати скаргу в "Укртрансбезпеку".

За даними платформи, ліцензії на перевезення пасажирів є у 89,7 тис. маршруток в Україні. Найбільшу кількість ліцензій на перевезення автомобілів мають компанії "Північтранс", "Київтранс" і "Транс-сервіс-1".

Нагадаємо, влітку правоохоронні органи провели операцію "Перевізник", у перший же день перевірки поліція виявила порушення у 87 перевізників з двохсот, а в перший тиждень перевірки кількість виявлених порушення сягнула 2000. Перевірка пасажирських автобусів почалася після того, як у трьох ДТП протягом дня загинули 18 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram