ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві шахраї обдурили клієнтку фальшивого "обмінника" на $45 тис.

Підозрюваних затримали з грошима.

У Києві затримали валютних шахраїв, які відкрили фіктивний пункт обміну валют і обдурили клієнтку на $45 тисяч.

Прес-служба поліції Києва повідомила, що зловмисники взяли в оренду квартиру на першому поверсі, яку переобладнали під офіс з двома входами: з вулиці та з під'їзду. У приміщенні зробили косметичний ремонт, щоб замаскувати його під обмінник: встановили касу з вікном, стенди з документами, офісну техніку, банер із курсом обміну валют, бутафорські гривні в банківських упаковках.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Клієнта з великою сумою для обміну вони знайшли за оголошенням у мережі інтернет. Жінка принесла $45 тисяч, передала їх касиру в окулярах, він перерахував гроші і пішов в сусіднє приміщення перевіряти їх достовірність. Не дочекавшись його повернення, потерпіла викликала поліцію.

Співробітник "обмінника" до цього часу встиг покинути приміщення і зустрівся зі спільником, який під час скоєння злочину чергував на вулиці. Касир встиг змінити зовнішність і зняв окуляри. Чоловіки розійшлися в різні боки, але їх затримали співробітники карного розшуку. Ними виявилися 32-річний росіянин і 36-річний уродженець міста Суми.

Потерпілою виявилася 34-річна киянка, яка принесла гроші на обмін разом із частиною позикових коштів. Сім'я планувала купити квартиру. Після проведення необхідних слідчих дій правоохоронці повернуть киянці вилучені в зловмисників долари.

Нагадаємо, це другий подібний випадок за останній час. 7 листопада поліція повідомила про затримання 23-річного афериста, який відкрив фіктивний пункт обміну валют і ошукав клієнта на 50 тис. євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram