ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада призначила телеканалу NewsOne позапланову перевірку через карти України без Криму

"Розміщення в ефірі подібних матеріалів порушує норми чинного законодавства України".

Нацрада призначила телеканалу NewsOne позапланову перевірку через карти України без Криму

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ "Новини 24 години" (логотип NewsOne, Київ) у зв'язку з розміщенням в ефірі ранкової передачі карти України без тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомляють на сайті Нацради.

"14 листопада Національна рада призначила ліцензіату позапланову виїзну перевірку для з'ясування дотримання правових норм щодо поширення об'єктивної інформації, проявів пропаганди війни і популяризації окремих дій держави-агресора, які виправдовують і визнають правомірною окупацію території України", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що 7 листопада 2018 року телеканал під час прямої трансляції передачі "Ранок з NewsOne" о 09:53 розмістив карту Європи "Найбільший торговий партнер-покупець", на якій за кольором позначення країн територію тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим було відокремлено від материкової частини України й одночасно приєднано до кордонів Російської Федерації.

Карту демонстрували в контексті розмови на тему: "В Європарламенті просять Меркель змінити курс щодо "Північного потоку-2". Ведучий телеканалу назвав її "графікою, що відображає позиції Європи в питаннях торгівлі", але посилань на її джерело не було надано.

"Розміщення в ефірі подібних матеріалів порушує норми чинного законодавства України. З огляду на це, Національна рада ухвалила рішення про призначення позапланової виїзної перевірки", - наголосили в Нацраді.

Нагадаємо, 11 жовтня Нацрада призначила NewsOne позапланову перевірку з приводу структури власності телеканалу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram