ГоловнаСуспільствоЖиття

Патріарх Варфоломій звернувся до українців напередодні 85-х роковин Голодомору

Він обіцяє допомогти у вирішенні церковних проблем за допомогою надання автокефалії "багатостраждальній Православній церкві".

Патріарх Варфоломій звернувся до українців напередодні 85-х роковин Голодомору
Патриарх Варфоломей
Фото: aif.ua

Вселенський патріарх Варфоломій звернувся до українців напередодні 85-х роковин Голодомору.

Текст звернення опубліковано на сайті Української православної церкви в США.

Патріарх обіцяє допомогти у вирішенні церковних проблем за допомогою надання автокефалії "багатостраждальній Православній церкві".

"Константинопольська Церква-Мати спілкується з усіма вами з тягарем на серці, в молитві згадуючи Голодомор українського народу, трагічні і нелюдські події 1932-1933 років, коли безліч людей загинули від навмисного і жорстокого голоду", - йдеться в зверненні.

Патріарх зазначає, що неприпустима байдужість Вселенського Престолу, коли український народ страждає і шукає рішення церковних проблем, які "мучать їх упродовж століть".

Фото: uocofusa.org

"Ми втручаємося, тому що це наш обов'язок - винятково на основі достовірно-церковних, всесвітніх і винятково з наднаціональних критеріїв - заради істини і традицій Церкви, захисту канонічного порядку і ідентичності Православ'я, завжди для торжества тіла Христового, а не для себе і не для демонстрації світової сили або влади", - підкреслив він.

Нагадаємо, 18 жовтня американський штат Вірджинія визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу і став 18-м штатом, який приєднався до вшанування 85-х роковин трагедії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram