ГоловнаСуспільствоЖиття

Митрополит Симеон єдиний не підтримав постанову Собору УМЦ МП

Участь у Соборі брали 83 архієреї.

Митрополит Симеон єдиний не підтримав постанову Собору УМЦ МП
Фото: glavred.info

Митрополит Вінницький і Барський Симеон - єдиний з 83 учасників Собору Української православної церкви Московського патріархату, що пройшов сьогодні в Києво-Печерській Лаврі, не підписав постанову Синоду. Про це LB.ua стало відомо з власних джерел.

Нагадаємо, екстрений Собор Української православної церкви Московського патріархату назвав недійсними і неканонічними рішення Синоду Вселенського патріархату про визнання предстоятеля УПЦ КП Філарета і Української автокефальної православної церкви Макарія канонічними єпископами, а також відмовився приєднуватися до єдиної церкви, оскільки вважає, що автокефалія Україні не потрібна.

Митрополит Симеон єдиний не поставив під цією постановою свій підпис, незважаючи на тиск, який, як вдалося з'ясувати, на нього чинили інші ієрархи. Сам митрополит своє рішення пояснив тим, що не згоден з розривом євхаристійного спілкування з Константинополем.

Нагадаємо, через проведення Собору в Києво-Печерській Лаврі була зірвана зустріч Президента України Петра Порошенка з ієрархами УПЦ МП в Українському домі. Священнослужителі пояснили свій демарш небажанням зустрічатися з главою держави на нецерковній території. Водночас, ЗМІ повідомляють, що закрита зустріч з Петром Порошенком все ж відбулася, і були присутні на ній мінімум три ієрархи Московського патріархату - митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко), архієпископ Новокаховський і Генічеський Філарет і, власне, митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram