ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти закликає школярів своєчасно оформити ID-картки для реєстрації на ЗНО

"Майбутнім абітурієнтам варто заздалегідь потурбуватися про оформлення паспорта".

Міносвіти закликає школярів своєчасно оформити ID-картки для реєстрації на ЗНО
ID-карта
Фото: http://dmsu.gov.ua/

Міністерство освіти і науки закликає школярів своєчасно оформити ID-картки для реєстрації на Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) та вступу до ВНЗ.

Про це повідомляється на сайті Міносвіти.

"Школярі, яким виповнилось 14 років, повинні своєчасно оформити ID-картки, які необхідні для реєстрації на ЗНО, а також для вступу на молодшого спеціаліста або молодшого бакалавра після 9-го класу. На цю мить МОН та Державна міграційна служба розіслали в регіональні департаменти освіти доручення щодо сприяння школярам в оформленні документів", - йдеться у повідомленні.

Оформлення ID-картки для школярів є безкоштовним. Її необхідно отримати не пізніше, ніж через місяць після досягнення 14 років. У зазначений період школяр повинен звернутися у територіальний підрозділ ДМС або в центр надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Копія ID-карти є одним з необхідних документів під час реєстрації на ЗНО, а оригінал необхідно пред'явити для допуску в пункт тестування. Крім того, ID-картка є необхідним документом під час вступу на молодшого спеціаліста або молодшого бакалавра після 9-го класу.

"Майбутнім абітурієнтам варто заздалегідь потурбуватися про оформлення паспорта (або іншого документа, що посвідчує особу), адже вступати за свідоцтвом про народження зможуть лише ті учні, яким 14 років виповниться після 1 травня 2019 року", - наголосили в міністерстві.

Нагадаємо, основна сесія ЗНО пройде з 20 травня по 12 липня. Обов'язковими для вступу до ВНЗ є українська мова і література, а також математика або історія України за вибором абітурієнта. З 2021 року оцінювання з математики стане обов'язковим для всіх, без тесту з математики школярі не зможуть отримати атестати про середню освіту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram