ГоловнаСуспільствоЖиття

Крисін на суді заявив, що "дуже багато знає", і пригрозив "почати говорити"

Організатор "тітушок" заявив, що з "Оплотом" він не знайомий.

Крисін на суді заявив, що "дуже багато знає", і пригрозив "почати говорити"
Фото: Сергей Нужненко

Організатор "тітушок" Юрій Крисін, підозрюваний у причетності до тортур учасників Майдану, погрожує "почати говорити", адже знає він "дуже багато".

Про це він заявив сьогодні під час судового засідання в Дарницькому суді, передає "Цензор.Нет".

"Те, що я чую під час процесу, одного, другого - це вже переходить усі межі. Розумієте? На тому засіданні ми з вами говорили, і ви самі бачили, за скільки днів було сфабриковано справу і передано до суду. Як каже мій адвокат, угоду повинні були і мені запропонувати, але її мені ніхто не пропонував, зі мною про це ніхто не розмовляв. А що зараз про це говорити? Є КПК України... Я втомився від цього свавілля, вірите? Я до цієї справи взагалі не маю ніякого стосунку. І на стадії цього судового засідання я доведу, що не давав команд бити майданівців, я нікого не вивозив, з "Оплотом" я взагалі не знайомий, як вони пишуть. Розумієте?" - сказав Крисін.

"Якщо торкнеться, я почну говорити, тільки прокуророві вже тікати нікуди буде - її посадять. А всі хочуть, щоб я заговорив. Усім цікаво, що я знаю. А знаю я багато, дуже багато. І за п'ять років уже просто втомився слухати ці марення", - додав він.

Крисін також звернувся до присутньої в залі суду вдові загиблого журналіста В'ячеслава Веремія Світлани.

"Свєта, що ти посміхаєшся? Ти квартиру отримала від нас ... нехай про це журналісти поцікавляться. На Троєщині дали квартиру людині. Купили за 60 тисяч доларів і передали. Нехай не посміхається. Я почну говорити - мало місця буде", - пригрозив Крисін.

Нагадаємо, Крисін фігурує у справі про викрадення й катування майданівців у січні-лютому 2014 року. Також його три роки судили за вбивство журналіста В'ячеслава Веремія в 2014 році. У грудні 2017 року Шевченківський суд Києва дав йому 4 роки умовно. Але 13 червня Апеляційний суд скасував це рішення, змінивши вирок на 5 років в'язниці.

Ще один фігурант справи про викрадення майданівців Сергій Чемес вину визнав і активно співпрацює зі слідством. Крисін заперечує свою провину.

8 жовтня Крисіна етапували у виправну колонію Торецька Донецької області. Повідомляли, що після етапування в Торецьк він даватиме свідчення за допомогою відеозв'язку. Однак 9 листопада суд постановив повернути Крисіна в Лук'янівське СІЗО на час розгляду ще однієї справи проти нього - про напад на АЗС у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram