ГоловнаСуспільствоВійна

Безпілотник США зробив розвідувальний політ над Донбасом напередодні "виборів"

Політ тривав біля 8 годин.

Безпілотник США зробив розвідувальний політ над Донбасом напередодні "виборів"
Беспилотник RQ-4A Global Hawk
Фото: EPA/UPG

Стратегічний безпілотний літальний апарат ВВС США RQ-4A Global Hawk в суботу, 10 листопада, здійснив багатогодинний розвідувальний політ вздовж лінії розмежування на Донбасі напередодні незаконних "виборів" у самопроголошених Донецькій і Луганській народних республіках. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на моніторингові дані західних авіаційних ресурсів.

За їхніми відомостями, дальний американський розвідник, який вилетів з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія, протягом восьми годин курсував уздовж лінії розмежування на Донбасі напередодні початку "виборів" "голів" і "депутатів народних рад" самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" .

При цьому під час польоту в повітряному просторі над Донбасом американський розвідник кілька разів підлітав на відстані приблизно від 40 до 60 км від районів Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей Росії, що межують з Україною. В той момент розвідник перебував над Новопсковським районом Луганської області України.

На Донбас американський безпілотник летів через повітряний простір Греції, Болгарії і Румунії, зазначено в публікації.

Згідно з відкритими джерелами, RQ-4A Global Hawk, на борту якого перебуває камера з високою роздільною здатністю, інфрачервоний сенсор і радар для відстеження рухомих об'єктів, призначений для ведення стратегічної повітряної розвідки на глибині понад 300 км на території супротивника.

При польоті на великих висотах Global Hawk здатний виробляти огляд великих територій, здійснювати розвідку точкових цілей з високою роздільною здатністю і передавати розвідінформацію командуванню в реальному режимі часу через супутниковий канал зв'язку. RQ-4A Global Hawk, що має злітну масу 15 тонн і розмах крил біля 40 метрів, може патрулювати протягом 30 годин на висоті до 18 тис. м.

Відзначимо, американські стратегічні безпілотники останнім часом регулярно здійснюють розвідувальні польоти поблизу Донбасу і російських територій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram