ГоловнаСуспільствоПодії

Чотирьох співробітників "Київтранспарксервісу" затримали за хабарництво

Чиновникам закидають отримання відкатів за розміщення парковок.

Київські оперативники Департаменту захисту економіки та прокуратура Києва затримали чотирьох співробітників КП "Київтранспарксервіс" за підозрою в корупції.

Фото: kyiv.gp.gov.ua

Прес-служба прокуратури повідомила, що вони систематично вимагали хабарі (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу) від підприємців за розміщення парковок на території Києва. Вартість відкату становила від 500 до 700 доларів.

Підозрюються головний спеціаліст відділу організації роботи парковок (організатор), а також два начальники відділів і ще один головний спеціаліст, які безпосередньо займалися оформленням документів на паркування, узгодженням їх в патрульній поліції та зустрічалися з бізнесменами для отримання грошей.

Їх затримали 9 листопада, коли один з учасників схеми прийшов отримувати другу частину хабара в розмірі 33,6 тисячі гривень. Одного з фігурантів затримали в аеропорту, куди він прилетів з-за кордону.

Фото: kyiv.gp.gov.ua

Фото: kyiv.gp.gov.ua

У квартирах підозрюваних, їхніх автомобілях, службових приміщеннях "Київтранспарксервісу" та управління патрульної поліції в Києві провели обшуки.

"Київтранспарксервіс" відповідає за організацію паркувальних майданчиків у Києві та запуск автоматизованої оплати паркування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram