ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацполіція запустила на дорогах України "автобус-примару" з гігантськими руками

"Некерований" автобус буде подорожувати по країні в пошуках найкращого водія.

Нацполіція запустила на дорогах України "автобус-примару" з гігантськими руками
Фото: npu.gov.ua

Національна поліція України в рамках спільного з Консультативною місією Європейського Союзу проекту "Керуй" запустила на дорогах України "автобус-привид".

Про це повідомляють на сайті Нацполіції.

Запуск "автобуса-примари" - другий етап соціального проекту "Керуй", який стартував минулого року, щоб привернути увагу водіїв і пішоходів до безпеки дорожнього руху. Автобус спеціально обладнаний таким чином, щоб створювалося враження, ніби за кермом нікого немає.

"«Некерований автобус» буде подорожувати по країні в пошуках найкращого водія. Мета проекту - звернути увагу на питання безпеки на дорогах та дотримання Правил дорожнього руху", - повідомили заступник голови Нацполіції України Олександр Фацевич і заступник керівника Кмес Фредрік Весслау.

Фото: npu.gov.ua

Фацевич підкреслив, що за допомогою "автобуса-примари" правоохоронці хочуть звернутися до всіх водіїв із проханням бути відповідальними і дотримуватися правил дорожнього руху.

"На жаль, з початку року на дорогах нашої країни сталося понад 122 тис. дорожньо-транспортних пригод. Майже 20 тис. - з постраждалими. І хоча порівняно з минулим роком кількість ДТП зменшилася на 10%, ця проблема залишається пріоритетною для поліції превенції. Адже ми говоримо про життя і здоров'я людей", - розповів керівник патрульної поліції.

Також, за його словами, з початку року було зафіксовано понад 800 тис. фактів перевищення швидкості і 94,5 тис. фактів керування автомобілем у стані сп'яніння.

Фото: npu.gov.ua

Весслау зазначив, що "автобус-примара" буде їздити по дорогах України і шукатиме найкращих водіїв.

"Він буде зупинятися в різних містах, щоб зустрітися з «героями доріг» - простими українцями, які завдяки відповідальному водінню стануть справжнім прикладом для наслідування", - сказав він.

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року в Україні набуло чинності нове обмеження швидкості руху транспорту в населених пунктах - 50 км/год.

ПДР передбачають можливість підвищення швидкісного режиму на ділянках доріг, де створені безпечні умови. Для цього необхідне узгодження уповноваженого підрозділу Нацполіції. У Києві цим скористалися в жовтні 2018 року, коли Київрада затвердила список з 17 доріг, де швидкісне обмеження підвищили до 80 км/год.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram