ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура поновила розслідування блокування шляхів на станції "Баришівка"

Раніше поліція не знайшла в інциденті складу злочину.

Прокуратура поновила розслідування блокування шляхів на станції "Баришівка"
Фото: Макс Требухов

Бориспільська місцева прокуратура відновила розслідування інциденту, коли жителі Баришівки перекрили колію після того, як не всім вистачило місця в електричці.

Про це йдеться у відповіді прокуратури Київської області на запит LB.ua.

Слідчі Баришівського відділення поліції через три місяці після події закрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 279 КК (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства), оскільки не знайшли складу кримінального злочину в блокуванні залізничних шляхів.

"Блокування залізничних шляхів - пряма загроза безпеці руху, безпеці пасажирів і працівників залізниці. Тому факт того, що в таких діях поліція не бачить складу злочину відверто дивує. Ми всі намагаємося рівнятися на європейські стандарти. Так ось, наприклад, в Іспанії штраф за вихід на колію становить 6500 євро", - зазначив начальник департаменту пасажирських перевезень далекого прямування "Укрзалізниці" Олександр Красноштан.

Нагадаємо, в квітні минулого року жителі Баришівки перекрили залізницю після того, як не всім вистачило місця в електричці на Київ. Як з'ясувалося, на цю електричку було куплено тільки 24 квитки, ще 53 особи зверталися до кас по безкоштовні проїзні документи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram