ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ розповіла про обшуки в матері Бережної та екс-глави Держфінпослуг Волги

У Бережної знайшли лист на ім'я Лаврова та злиток золота, а у Волги - пристрої для секретних перемов.

СБУ розповіла про обшуки в матері Бережної та екс-глави Держфінпослуг Волги
Правоохранители пришли с обыском к Елене Бережной

У вівторок, 6 листопада, співробітники Служби безпеки провели обшуки у квартирі Олени Бережної, матері загиблого народного депутата Ірини Бережної, а також в екс-глави Держфінпослуг, лідера партії "Союз лівих сил" Василя Волги.

Про це повідомила прес-служба СБУ у Фейсбуці.

Зазначається, що в Бережної виявили документи та електронні носії, які свідчать про її антиукраїнську діяльність за завданням російських спецслужб, а також лист на ім'я глави МЗС РФ Сергія Лаврова та кілограмовий злиток золота.

"У цієї громадянки, крім численних документальних матеріалів і електронних носіїв, які свідчать про її протиправну діяльність, наші співробітники виявили також лист до міністра закордонних справ країни-агресора С.Лаврова про необхідність активізації діяльності російських організацій в Україні... Виявляється, жінка так мужньо захищала зовсім не документи, а кілограмовий злиток золота", - йдеться в повідомленні.

У СБУ нагадали, що слідчі дії в будинку Бережної проходили в рамках кримінального провадження, порушеного за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) і ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу.

За цими самими статтями також відбулися обшуки й у Волги.

"Наші співробітники вилучили в нього обладнання для ведення таємних переговорів і магнітні носії інформації, що вказують на його співпрацю з країною-агресором", - повідомили в СБУ.

Зазначається, що в інших фігурантів було вилучено незареєстровану зброю і проросійську символіку.

Нагадаємо, 6 листопада правоохоронці прийшли з обшуком до Бережної, але та замкнулася у квартирі й не пускала ні силовиків, ні співробітників СБУ. Щоб увійти до квартири, вони розрізали двері "болгаркою". Усе, що відбувалося, Бережна транслювала телефоном у прямому ефірі російських пропагандистських ток-шоу. Бережна заявила, що пов'язує спробу обшуку з підготовкою мітингу "біля пам'ятника легендарному полководцю- генералу Миколі Ватутіну". З іншого боку дверей трансляцію вів український телеканал "112 Україна".

Волга в коментарі росТБ також пов'язав обшуки із запланованою акцією біля пам'ятника Ватутіну та заявив, що це - "гуманітарний терористичний акт, щоб іншим не повадно було".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram