ГоловнаСуспільствоЖиття

Швейцарія видала Україні "екс-керівника одного з найбільших агрохолдингів" (оновлено)

Колишнього топ-менеджера "Мрії" підозрюють у шахрайстві в особливо великих розмірах.

Швейцарія видала Україні "екс-керівника одного з найбільших агрохолдингів" (оновлено)
Фото: gp.gov.ua

Швейцарія екстрадувала в Україну громадянина, підозрюваного у шахрайстві на 800 млн гривень.

Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури.

"Завершена процедура екстрадиції зі Швейцарської Конфедерації в Україну громадянина, який розшукувався за скоєння шахрайства в особливо великих розмірах, що спричинило матеріальний збиток на загальну суму 799 млн 300 тис. гривень", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в жовтні федеральним департаментом юстиції і поліції Швейцарії було прийнято рішення про видачу зазначеної особи в Україну. У понеділок, 5 листопада, підозрюваного передали українським правоохоронцям.

Фото: gp.gov.ua

Проводяться невідкладні слідчі дії.

Оновлення. Заступник генпрокурора Євген Єнін уточнив, що мова йде про екс-голову одного з найбільших агрохолдингів.

"Сьогодні з Швейцарії в Україну передали екс-голову одного з найбільших агрохолдингів, якого розшукували за скоєння шахрайства в особливо великих розмірах - близько 800 млн гривень", - повідомив він у фейсбуці.

За словами Єніна, зазначена екстрадиція ускладнювалася протидією зацікавлених осіб не тільки у швейцарській, але і в українській правоохоронній і судовій системах.

Ймовірно, зі Швейцарії екстрадовано екс-гендиректора агрохолдингу "Мрія" Миколу Гуту. Раніше його за запитом української сторони Інтерпол оголосив у міжнародний розшук.

За даними директора юридичного департаменту агрохолдингу Сергія Ігнатовського, екстрадиція відкладалася у зв'язку з тим, що Гута попросив політичного притулку в Швейцарії. Міністерство міграції в політичному притулку йому відмовило, рішення було оскаржено в суді. Ігнатовський повідомив про наявність рішення суду про арешт Гути у разі його повернення в Україну.

«Мрія» - одна з найбільших українських агрокомпаній, яка обробляє 150 тис. га у шістьох областях Західної України: Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській, Львівській та Рівненській. У своєму активі «Мрія» має 4 сучасні елеваторні комплекси загальною потужністю 380 тис. тонн, картоплесховище загальною місткістю 52 тис. тонн, насіннєвий і крохмальний заводи.

Нагадаємо, раніше, 18 жовтня, Чорногорія видала Україні громадянку, яка проходить за так званою "газовою справою" Олександра Онищенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram