ГоловнаСуспільствоЖиття

"Її вбили": в Україні пройдуть акції пам'яті Катерини Гандзюк

Активісти вимагають назвати імена замовників.

"Її вбили": в Україні пройдуть акції пам'яті Катерини Гандзюк

У містах України ввечері в неділю, 4 листопада, пройдуть акції пам'яті активістки, радниці мера Херсона Катерини Гандзюк.

Як повідомила координатор Медійної ініціативи за права людини Ольга Решетилова, мітинги відбудуться у більш ніж 10 містах: Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Луцьку, Одесі, Полтаві, Ужгороді, Тернополі, Житомирі, Хмельницькому, Херсоні.

"Її вбили. Вона не пережила нападу. Ми чекаємо об'єктивних даних. Ми продовжуємо вимагати імена замовників. Тепер вже вбивства....Будемо згадувати нашу Катю", - йдеться в описі заходу.

Нагадаємо, радниця міського голови Херсона та громадська активістка Катерина Гандзюк померла у київській лікарні вранці 4 листопада. Цього ж дня поліція перекваліфікувала кримінальне провадження щодо нападу на активістку.

31 липня жінку облили концентрованою сірчаною кислотою. Гандзюк отримала опіки 40% шкіри і сильне пошкодження очей. За 50 днів після замаху вона перенесла 11 операцій з видалення відмерлих тканин і пересадки шкіри.

Відомо про п'ятьох осіб, яких обґрунтовано підозрюють в замаху на вбивство Гандзюк. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський та Микита Грабчук. Всі вони є учасниками бойових дій на сході України у складі добровольчих формувань, зокрема - Української добровольчої армії. Торбін і Васянович нагороджені орденами "За мужність" III ступеня. Однак невідомими залишаються замовники вбивства.

В Євросоюзі закликали покарати винних у вбивстві Гандзюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram