ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримінальне провадження щодо Гандзюк перекваліфікували

Активістка померла в лікарні у неділю вранці.

Кримінальне провадження щодо Гандзюк перекваліфікували
Екатерина Гандзюк
Фото: Скриншот видео

Поліція перекваліфікувала кримінальне провадження, за яким розслідується напад на херсонську активістку Катерину Гандзюк, на статтю Кримінального кодексу "Закінчене вбивство". Про це повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало, передає УП.

"Поліція перекваліфікувала кримінальне провадження. Тепер воно буде розслідуватися за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 КК "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, вчинене на замовлення, вчинене за попередньою змовою групою осіб", - сказав представник Нацполіції.

Тракало зазначив, що поліція висловлює щирі співчуття рідним і близьким Гандзюк і обіцяє докласти максимум зусиль для встановлення мотивів цього злочину і покарання винних.

Нагадаємо, радниця міського голови Херсона та громадська активістка Катерина Гандзюк померла в київській лікарні вранці 4 листопада. 31 липня жінку облили концентрованою сірчаною кислотою. Гандзюк отримала опіки 40% шкіри і сильне пошкодження очей.

Раніше поліція розслідувала напад як замах на вбивство. Слідство підозрює в скоєнні нападу п'ятьох колишніх учасників АТО. Це - В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін та Микита Грабчук. В організації злочину звинувачують Торбіна, інформація про замовників засекречена.

Всім п'ятьом підозрюваним суд вже обрав запобіжний захід: четверо були взяті під варту, одного - Вишневського - відпустили під цілодобовий домашній арешт.

За 50 днів після замаху Гандзюк перенесла 11 операцій з видалення відмерлих тканин і пересадки шкіри. 29 вересня Гандзюк записала відеозвернення з лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram