ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС планує з 1 січня підвищити зарплати поліцейських і рятувальників на 30%

Також відомство запустить систему фінансового лізингу на придбання власного житла.

МВС планує з 1 січня підвищити зарплати поліцейських і рятувальників на 30%
Фото: www.facebook.com/arsen.avakov.1

Зарплати поліцейських і рятувальників з 1 січня 2019 року збільшаться на 30%. Про це під час робочої поїздки до Чернівецької області повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, йдеться на сайті МВС України.

За його словами, Міністерство внутрішніх справ України з нового року запускає нові механізми соціального забезпечення поліцейських і рятувальників, серед яких підвищення зарплат, виплати компенсацій за оренду житла, а також система фінансового лізингу на придбання власного житла.

«Рішенням Кабінету Міністрів ми підвищили заробітну плату для поліцейського і рятувальника на 30%. З 1 січня мінімальна зарплата працівника ДержНС становитиме 9000 гривень, поліцейського - 9200», - сказав Аваков.

Також з 1 січня впроваджується механізм компенсації за оренду житла.

«Якщо ви орендуєте житло в районному центрі і не маєте власної квартири, держава, крім зарплати, компенсує вам за винайм житла. Так ми будемо допомагати вашому матеріальному становищу. Також при наявності у вас сім'ї та дітей компенсація збільшуватиметься», - наголосив Аваков.

У районному центрі компенсація за оренду житла становитиме від 1,9 до 2,9 тис. грн, а в обласному центрі - від 2,9 до 4,3 тис. грн.

Окрім цього, з наступного року буде запроваджено механізм фінансового лізингу, який передбачає, що з другого року служби молодий патрульний поліцейський має право укласти договір іпотеки на 20 років на придбання власного житла.

«У рамках цього договору всі відсотки з них платитиме держава. У проміжку з двох до п'яти років, якщо ви працюєте добре, держава списує з вас 10% загальної суми, 5-10 років - 20%, потім 30% і всього до 40% суми списуються державою. З народженням дитини держава відразу спише 5% від суми. Народите другу - ще 5% спишемо», - зазначив Аваков.

Як повідомляли раніше, середня зарплата українців перевищила 9 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram