ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада винесла попередження телеканалу "Громадське"

Перевірка виявила порушення правил мовлення в День пам'яті.

Нацрада винесла попередження телеканалу "Громадське"
Фото: job-sbu.org

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення за підсумками перевірки оголосила попередження телеканалу "Громадське".

Про це повідомляють на сайті Нацради.

"За результатами позапланової перевірки рішенням Національної ради 1 листопада до ГО "Громадське телебачення" м. Київ (супутникове мовлення, логотип "hromadske") застосовано санкцію оголошення попередження через невиконання нею правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи ) та дні пам'яті", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що інформація про День пам'яті жертв "червоного терору" була відсутня в ефірі до 07:07, у той час як, згідно з чинними нормативами, повинна поширюватися не рідше одного разу на дві ефірні години.

"Нацрада оголосила компанії попередження і вкотре закликала мовників не порушувати Правила ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті та керуватися ними при плануванні програм і передач", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 12 жовтня Нацрада призначила позапланову перевірку ТОВ "ТРК 112-ТВ" (Телеканал "112 Україна") у зв'язку з численними скаргами на порушення правил поширення інформації, журналістських стандартів, використання мови ненависті і ворожнечі, а також поширення російської пропаганди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram