ГоловнаСуспільствоЖиття

ЗСУ почали бойові стрільби на полігоні "Ягорлик" у Херсонській області

Відпрацьовуються практичні завдання з бойовими й імітованими пусками зенітних керованих ракет по повітряних цілях.

ЗСУ почали бойові стрільби на полігоні "Ягорлик" у Херсонській області
Фото: facebook.com/kpszsu

На державному випробувальному полігоні "Ягорлик" у Херсонській області почалися бойові стрільби, а також контрольні льотні випробування зенітних керованих ракет середньої і малої дальності.

Про це повідомляє прес-служба Повітряних сил ЗСУ в Фейсбуці.

Керує випробуваннями командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-полковник Сергій Дроздов. До проведення стрільб залучено екіпажі військової авіації, підрозділи зенітних ракетних, радіотехнічних військ, військ зв'язку і безпілотна авіація ПС ЗСУ, а також підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ.

Відзначають, що для отримання бойового досвіду військові відпрацьовують практичні завдання з бойовими (і імітованими) пусками зенітних керованих ракет по повітряних цілях - безпілотних літальних апаратах.

"Бойові стрільби проходять винятково в повітряному просторі України, над відкритим морем, зі суворим дотриманням усіх норм міжнародного права", - наголошено в повідомленні.

Фото: facebook.com/kpszsu

Військові закрили повітряний простір над зоною проведення ракетних стрільб, щоб не допустити трагічних інцидентів із цивільними літаками.

"Будь-які спроби втручання і звинувачення в створенні загрози для населення та об'єктів інфраструктури в зоні виконання практичних пусків зенітних керованих ракет можуть здійснюватися винятково в цілях провокації", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, з 1 по 4 листопада повітряний простір над Чорним морем закрито для проведення випробувань керованих ракет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram