ГоловнаСуспільствоЖиття

РосТВ показали ролик з донькою журналіста Кутєпова як приклад "утиску російськомовних" в Україні

"Тато-ідіот і мама-галичанка катують власну дочку через російську мову й пісню Примадонни", - прокоментував ролик журналіст.

Російські пропагандистські ток-шоу у сюжеті про черговий "утиск" прав російськомовного населення в Україні показали семирічну доньку українського журналіста Богдана Кутєпова, який вивчає з нею розспівку для занять вокалом.

Батьки дівчинки порушили питання про мову викладання в українських музичних школах у Фейсбуці. Як з'ясувалося, дитині задали вправи і завдання російською мовою, а також - вивчити пісню Алли Пугачової. На прохання мами - журналістки Крістіни Коціри - проводити уроки українською вчителька відповіла, що може розмовляти з дівчинкою українською, але весь навчальний матеріал все одно буде російською, оскільки іншого просто немає. В результаті дівчинка почала співати розспівку російською: "Помидоры, помидоры, огурцы выросли на грядке, выросли на грядке – молодцы", а батько співав разом із нею, але дублюючи текст українською.

Для ведучих і гостей ток-шоу "Время покажет" на російському "Первом канале" ролик став приводом вкотре обговорити "утиск російськомовних людей в Україні і російської мови загалом". Після бурхливого обговорення ведучий назвав Кутєпова ідіотом.

"Найлегше було б сказати, що дівчинці не пощастило: тато - ідіот. Але я такого не кажу, звісно, тому що, ну яке я право маю так людей називати?... Ні. Хоча, те, що він говорить, звичайно, трішечки тхне тим діагнозом, який я зараз озвучив", - сказав ведучий Анатолій Кузичев.

Фото: youtube.com

На підтвердження "утиску" російської мови один з глядачів розповів історію, як літнього чоловіка у Житомирі нібито побили і висадили з маршрутки за те, що він говорив російською мовою.

Сам Кутєпов не залишив без уваги цей ефір і поставив питання, чи можна подати в суд на російських телеведучих за те, що використовували відео з його неповнолітньою дочкою без дозволу.

"Мою 7-річну доньку без дозволу (навіть не намагалися запитати) показали в прямому ефірі "Первого канала"... А скажіть, юристи. Я-то розумію, шо вони он навіть Крим нагло стирили – і то їм нічого за це не було. Але чи є шанси подати в якийсь там хамовнічєскій суд і домогтися компенсації за демонстрацію малолітньої дитини без дозволу батьків? Гроші б віддав на армію. Вперше в житті публікую відео руского телебачення. Бо там епік: распятий мальчік плаче", - написав він у Фейсбуці.

"Тато-ідіот і мама-галичанка катують власну дочку через російську мову й пісню Примадонни, яку юна викладачка вокалу з Південного Сходу України запропонувала для вивчення в київській школі мистецтв. Запис прямого ефіру ток-шоу «Время покажет» на "Первом канале" (РФ)", - прокоментував вирізаний ролик Кутєпов.

Зазначимо, що цей же сюжет використовували ще в одному популярному російському ток-шоу "60 минут" на телеканалі "Россия-24". Сюжет був практично ідентичним за змістом. При цьому батьків дівчинки лише мимохідь назвали журналістами, а переважно підкреслювали, що вони - прибічники "бандерівської ідеології" і русофоби, а батько дівчинки - баяніст, який не дає співати і розмовляти дитині російською мовою.

Нагадаємо, тема російської мови і "захисту" російськомовного населення часто порушується у пропаганді на росТВ і у ЗМІ. Про це також постійно говорять російські політики, в тому числі президент РФ Володимир Путін, виправдовуючи військову агресію в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram