ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція виявила в Києві величезний склад викрадених елітних авто

Затримано чотирьох підозрюваних у викраденні машин і підробці документів на вкрадені авто.

Прокуратура Київської області провела понад 10 обшуків у рамках досудового розслідування у справі про викрадення елітних автомобілів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

За підозрою затримано 4 осіб, причетних до незаконного заволодіння транспортними засобами в Києві та області.

Злочинна група впродовж 2018 року займалася викраденням елітних автомобілів, потім перебивала номери кузова та двигунів або розбирала авто для продажу деталей. При цьому ділки використовували пристрої для придушення GPS і GSM сигналів, GPS трекер, спеціальну техніку для зчитування кодів автомобілів.

Під час обшуків у середу, 31 жовтня, правоохоронці виявили та вилучили автомобілі, прилади для зміни ідентифікаційних даних транспортних засобів, заготовки для технічних паспортів і голографічні захисні елементи для техпаспортів, автомобільні номерні знаки й інші допоміжні засоби, а також гроші, отримані злочинним шляхом.

Загальна площа складських приміщень "відстійників", в яких зловмисники переховували викрадені авто і запчастини до них, становить близько 1000 кв м.

У цей час вирішується питання про затримання за ст. 208 КПК України ще однієї людини, яка причетна до скоєння вказаного кримінального злочину.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на початку жовтня невідомі викрали позашляховик Тойота Хайлендер, що належав посольству Киргизстану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram