ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителям скандальних багатоповерхівок на Харківському шосе включили електрику

Обслуговуюча компанія зобов'язалася погасити борги перед "ДТЕК Київські електромережі" до літа 2019 року.

Жителям скандальних багатоповерхівок на Харківському шосе включили електрику
Фото: "Сегодня"

ПрАТ "ДТЕК Київські електромережі" відновило енергопостачання житлових будинків на вул. Харківське шосе 19 і 19-А (ЖК "Мега-Сіті") в Києві після досягнення домовленостей з ТОВ "Дом-сервіс 19", що обслуговує їх, щодо графіка погашення заборгованості в розмірі 3 млн грн.

Як повідомила прес-служба компанії, "Дім-сервіс 19" повинен сплатити загальну суму боргу, яку було вирішено розбити на пропорційні платежі, до 1 липня 2019 року.

"Перший транш у сумі близько 250 тис. грн. від ТОВ "Дім-сервіс 19" надійшов вже сьогодні. Решта коштів - близько 2,7 млн грн - будуть виплачені протягом встановленого терміну. Тому, згідно з домовленостями, енергетики відновили електропостачання будинків 19 та 19А на Харківському шосе", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 30 жовтня в двох житлових будинках було відключено електрику через борг, накопичений з жовтня 2016 року обслуговуючою організацією "Дім-сервіс 19". Мешканці комплексу "Мега-Сіті" перекрили рух транспорту на Харківському шосе, через що сьогодні вранці було тимчасово заблоковано рух автобусів на декількох маршрутах.

Влітку 2017 року мешканці проблемних будинків перекривали Харківське шосе через те, що в побудованих Войцеховським будівлях відключили світло.

Анатолій Войцеховський - творець будівельної піраміди, на чолі якої стоять компанії "УКО-груп" і "Сіті-груп". Об'єкти, зведені забудовниками з цієї структури, переважно незаконні, більшість з них не завершені. Мешканці вже побудованих багатоповерхівок часто не мають документів на квартири.

Войцеховський був затриманий 15 липня 2016 року. Йому висунуто підозру у ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу за фактом умисного ухилення від сплати податків на суму 12,5 млн грн, за ч. 3 і 4 ст. 197-1, ч. 5 ст. 191 КК за фактом створення організованої злочинної групи для самовільного захоплення земельної ділянки територіальної громади Києва на вулиці Закревського, 42 і будівництва ЖК "Перлина Троєщини", а також заволодіння під час цього будівництва шляхом обману грошовими коштами громадян на суму 2,6 млн грн.

17 липня він був заарештований із заставою 14 млн гривень і через 10 днів, після виплати грошей, його відпустили із СІЗО. У ГПУ заявили, що він співпрацює зі слідством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram