ГоловнаСуспільствоВійна

Сепаратисти наблизили окопи на 1 км до лінії розмежування у районі Горлівки, - Хуг

Ознаки просування вперед відзначені ще у двох місцях.

Сепаратисти наблизили окопи на 1 км до лінії розмежування у районі Горлівки, - Хуг
Александр Хуг
Фото: Макс Левин

Відстань між військовими і сепаратистами у районі Горлівки на Донбасі скоротилася на 1 км. Окопи зі сходу були наближені до українських позицій. Про це повідомили у спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ, пише "Інтерфакс-Україна".

"Минулого тижня (22-28) ми побачили ознаки просування вперед у ще двох місцях. Наші безпілотні літальні апарати дальнього радіусу дії виявили біля Ставків і Горлівки нові системи траншей, які тягнуться далі на захід, скорочуючи відстань між позиціями сторін, яка в одному місці скоротилася майже на 1 кілометр", - заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг на брифінгу у Києві.

"Ці останні просування схожі на ті, які відбувалися у Жолобку, Водяному та Південному цьогоріч раніше. І зовсім нещодавно - у Золотому", - додав він.

За словами Хуга, минулого тижня СММ зафіксувала 26 одиниць великокаліберного озброєння у місцях, звідки сторони зобов'язалися таку зброю відвести. Він зазначив, що порушення вдалося виявити попри те, що спостерігачам 21 раз відмовляли у доступі до потрібних місць.

За словами заступника глави місії, 16 одиниць забороненого озброєння виявили у підконтрольних уряду районах, 10 - у непідконтрольних. Він також зазначив, що цього року СММ зафіксувала понад 3 тис. одиниць забороненої зброї, розміщеної з порушенням узгоджених ліній відведення озброєння.

"Після того, як сторони вже 14-й раз підтвердили свою прихильність припиненню вогню, СММ ОБСЄ зафіксувала близько 8300 порушень цього самого режиму припинення вогню", - заявив також Хуг.

Нагадаємо, минулого тижня американський журнал Foreign Policy видалив з інтерв'ю з першим заступником голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександром Хугом його твердження про відсутність прямих доказів військового втручання Росії на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram