ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє військовослужбовців отримали поранення на Донбасі у вівторок

Бойовики збільшили число обстрілів до 21.

Двоє військовослужбовців отримали поранення на Донбасі у вівторок
Фото: Макс Левин

За минулу добу, 30 жовтня, ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі була напруженою, але контрольованою. Бойовики 21 раз відкривали прицільний вогонь по позиціях українських військових, шість разів застосувавши заборонене озброєння.

Про це повідомляє прес-центр ООС у Фейсбуці.

Під обстріл потрапили укріппункти ЗСУ в районах населених пунктів Луганське, Верхньоторецьке, Авдіївка, Піски, Опитне, Мар'їнка, Красногорівка, Павлопіль, Гнутове, Ломакине, Водяне і Лебединське.

"Окупаційні війська вели прицільний вогонь з озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, з мінометів калібру 82 мм ворог обстрілював позиції Об'єднаних сил поблизу Авдіївки, Пісків, Ломакиного і Луганського. Тут окупанти також накривали вогнем з мінометів 120 калібру. По позиціях на Світлодарському напрямку противник застосував важке озброєння тричі", - йдеться в ранковому зведенні.

У результаті двоє військовослужбовців отримали поранення.

Після 17:00 вівторка бойовики сконцентрувалися на Приазов'ї. ЗСУ діяли адекватно, відповідно до ситуації, за потреби відкривали вогонь у відповідь.

За даними розвідки, трьох бойовиків знищено, двох поранено.

З початку поточної доби зафіксовано два ворожі обстріли біля Лебединського. Втрат не допущено.

Нагадаємо, у вівторок Рада Безпеки ООН провела відкрите засідання за ініціативою України, на якому обговорювалася ситуація на окупованих територіях Донбасу, і відхилила на голосуванні пропозицію РФ заслухати представницю "ЦВК ЛНР" Олену Кравченко.

Раніше прес-секретар Держдепу США Хізер Нойєрт заявила, що РФ повинна скасувати незаконні "вибори" на окупованій частині Донбасу. Українська сторона в Тристоронній контактній групі також закликала відмовитися від проведення "виборів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram