ГоловнаСуспільствоВійна

Підрозділи Донецького прикордонного загону провели навчання на Азовському морі

Відпрацьовувалися епізоди з виявлення та ліквідації розвідувальних груп десанту противника з моря.

Підрозділи Донецького прикордонного загону провели навчання на Азовському морі
Фото: facebook.com/pressjfo.news

Підрозділи Донецького прикордонного загону зі складу сил і засобів протидесантної оборони Об'єднаних сил продовжують виконувати бойові завдання з охорони і оборони узбережжя Азовського моря.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС в Фейсбуці.

"На виконання розпорядження командувача ООС генерал-лейтенанта Сергія Наєва щодо підвищення рівня бойової підготовки, прикордонні підрозділи, діючи в складі мобільних груп з протидесантної оборони, вдосконалюють індивідуальні професійні навички військовослужбовців і злагоджують дії підрозділів", - йдеться в повідомленні

Зазначається, що на основі бойового досвіду, отриманого під час відсічі російської військової агресії, інструктори Донецько-Луганського регіонального управління ДПСУ провели тактико-спеціальні навчання з екіпажами бойових бронемашин і розрахунками зброї.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

"Під час навчань були відпрацьовані реальні тактичні епізоди з виявлення та ліквідації диверсійних і розвідувальних груп десанту противника з моря. Також відпрацьовані маневрування прикордонними підрозділами і евакуація техніки під прикриттям димових завіс", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Нагадаємо, з моменту відкриття моста через Керченську протоку, який з'єднав окупований Крим з РФ, російська сторона має можливість блокувати українські порти в Азовському морі. Євросоюз не погоджується з мілитаризацією Азовського моря і вважає це небезпечним явищем.

25 жовтня Європарламент ухвалив резолюцію щодо ситуації в Азовському морі, в якій закликав  Еврокомісію підготувати можливі санкції проти Росії, які запровадять у разі ескалації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram