ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала в Чернівецькій області групу з 11 наркоторговців з "товаром" на 10 млн грн

Наркотики поширювали, зокрема, на Калинівському ринку.

Поліція затримала в Чернівецькій області групу з 11 наркоторговців з "товаром" на 10 млн грн

Поліція Чернівецької області затримала велику групу наркоторговців, до якої входили 11 осіб. Під час обшуків вилучено зброю, боєприпаси та наркотики на 10 млн гривень. Про це повідомили у Нацполіції області.

"До групи наркоторговців входили 10 чоловіків і одна жінка. Усі фігуранти справи є мешканцями Чернівців та області, віком від 24 до 49 років. Організаторами протиправної схеми виступили двоє 49-річних братів-близнюків", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели масштабну спецоперацію із затримання всіх членів угруповання. Протягом доби поліція провела 15 обшуків, під час яких виявила та вилучила велику кількість наркотиків: майже 10 кілограмів амфетаміну, понад 120 кілограмів канабісу, понад 600 доз наркотичного засобу "Бупренорфін" і 25 доз психотропної речовини ЛСД. Вартість вилучених наркотиків за цінами "чорного" ринку становить орієнтовно 10 мільйонів гривень.

Крім того, правоохоронці вилучили у них нелегальну зброю і боєприпаси: 3 нарізних гвинтівки, 4 пістолети з набоями до них, саморобну мисливську рушницю, обріз мисливської рушниці, 3 гранати, 100 грамів вибухової речовини пластид і майже 100 патронів різного калібру.

Зазначається, що в кожному з районів міста Чернівці, а також на Калинівському ринку були свої відповідальні за поширення наркотиків, ще двоє учасників групи "працювали" в районах області.

Слідчі оголосили затриманим про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 307 ("Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів") Кримінального кодексу України.

Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зараз досудове розслідування триває, поліцейські встановлюють інших осіб, причетних до функціонування наркобізнесу.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала колишнього співробітника МВС за вирощування конопель в промислових масштабах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram